Fout
  • Fout bij het laden van feeddata

Interview vrijwilliger met Steun Gezin

Voor het interview met steungezin.nl heb ik met Erwin Hoek afgesproken. Hij is bestuurslid van steungezin.nl. Ik was hem al bij het gebouw van Tientjes tegengekomen. Daar houden ze hun intakes. De website van steungezin ziet er erg mooi uit. De website is eigenlijk hun gebouw waarvan ze uit werken. Een mooi filmpje en leuke foto’s laten meteen zien dat het om een enthousiast en actief initiatief gaat.

 

Ik ben een sociaal bewogen actieve vrijwilliger. Ik ben in 2003 in Breda komen wonen en wilde vrijwilligerswerk in de wijk gaan doen. Van het één kwam het ander. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Zij zijn heel belangrijk voor mij.

Ik ben Helma de Dupont tegen gekomen en zij was bezig met het steungezin platform. Ik vond dat erg interessant. Zij had een goed idee. Ze heeft gevraagd of ik wilde helpen. Het is een online participatiesamenleving. Een soort buurtplatform. Mensen met een Bredapas die op of onder de armoedegrens leven kunnen daar anoniem een wens of een factuur op het platform zetten. Een donateur kan een wens of factuur betalen. We zijn nog maar net draaiende. Via de bredapas hebben rond de 7000 mensen in Breda een brief gehad met daarin de uitleg over de website. De oud-burgemeester van der Velden beveelt ons aan in de brief. We zijn nog in ontwikkeling we willen nog graag dat de profielhouders ook iets terug kunnen doen voor de maatschappij.

Het initiatief komt voort uit de ideeën van Helma die in Breda woont. In Breda moet je wel volhoudend zijn als je iets wilt beginnen, maar we hebben bij de gemeente wel een luisterend oor gevonden. Het is een kwestie van goed netwerken. We hebben drie ambassadeurs die hun verhaal vertellen aan de media. Daarnaast hebben we drie bestuursleden en ook enkele vrijwilligers die met verschillende onderdelen helpen.

Ik vind het niet meer dan normaal dat je elkaar helpt. Ik heb geleerd dat je altijd moet klaarstaan voor de ander. Soms help je de ander rechtstreeks en soms via een omweg zoals met deze stichting. Het heeft ook wel met mijn idealen te maken. Ik vind dat je in de stad het samen moet doen. Als mensen afgesloten worden moet je er wat aan doen, zover als in je vermogen ligt. Iedereen telt mee en iedereen doet zijn deel.

Gelijk bij het begin van mijn werk bij de stichting kwam MargeinBeeld2 erbij. We hebben de taken verdeeld en mijn taak was de vergaderingen van MargeinBeeld2 te bezoeken. Ik zie zeker een meerwaarde van organisaties die samenwerken in de armoedebestrijding. Je weet van elkaars bestaan. Je ontmoet elkaar en spreekt elkaar. De leden kunnen elkaar helpen en steunen. We hebben hetzelfde doel, een actieve vorm van armoedebestrijding. We willen mensen weer iets positiefs meegeven waardoor ze weer verder kunnen en actief worden.